Om een industrieel interieur te creëren, wordt er vaak gekozen voor een stoere en robuuste vloer. De vloer vormt namelijk de basis van de woning en het is belangrijk dat u eentje met de juiste uitstraling kiest. Woonbeton is een populaire vloerafwerking, omdat het op echt beton lijkt, maar veel meer voordelen heeft. We leggen graag uit wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen woonbeton en een traditionele betonvloer.

Wat is woonbeton?
Voordat we de verschillen en overeenkomsten bespreken, leggen we eerst graag uit wat woonbeton is. Een vloer van woonbeton is een cementgebonden vloer gemixt met polyurethaan. Deze vloer wordt gegoten en is daarom geheel naadloos. Aangezien de vloer strak is, kan vuil zich niet ophopen in kleine kiertjes. Dit zorgt ervoor dat woonbeton gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsarm is. Door het wekelijks reinigen van de vloer blijft deze er zo goed als nieuw uit zien. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadigingen of krassen. Woonbeton is namelijk erg sterk en zeer geschikt voor spelende kinderen of huisdieren.
Hoe ziet een traditionele betonvloer eruit?
Nu we het begrip woonbeton hebben uitgelegd, bent u waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar de eigenschappen van een traditionele betonvloer. De naam zegt het eigenlijk al, maar een betonvloer is gemaakt van beton. Dit is een ontzettend sterk materiaal en kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Het is belangrijk dat de ondergrond stevig genoeg is om het gewicht van de betonnen vloer te dragen. Houd er wel rekening mee dat er na verloop van tijd scheuren kunnen ontstaan. Beton is namelijk niet goed bestand tegen wisselingen in temperaturen.

Verschillen woonbeton en betonvloer
Aangezien woonbeton een cementgebonden vloer is, geniet u van de voordelen van een gietvloer en het uiterlijk van beton. Een traditionele betonvloer wordt nog vaak geplaatst in werkplaatsen of magazijnen, maar in woningen is woonbeton de meest voor de hand liggende keuze. Er wordt namelijk maar een klein laagje gegoten, waardoor er genoeg ruimte is voor extra mogelijkheden als vloerverwarming. Bij een traditionele betonvloer is dit bijna niet mogelijk. Daarnaast is woonbeton verkrijgbaar in allerlei kleuren en afwerkingen. Het is zelfs mogelijk om een unieke woonbeton vloer te designen.

Vraag een adviseur
Als u nog niet zeker weet welke soort vloer u in uw woning of bedrijfspand moet plaatsen, kunt u gerust contact opnemen met een van de specialisten van Design Betonvloer. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen als u benieuwd bent naar de kosten van het plaatsen van woonbeton of een betonvloer.